香港BabySteps幼儿乐园

BabySteps是位于中环地区的一家幼儿乐园,其具体位置是在Arbuthnot大街,世贸中心大厦25楼。这里侧重于在确保每个孩子都能健康成长的前提下,采取渐进式的学习体验,设置了玩耍区、音乐区和艺术区。因此,在室内设计部分,设计师们也特意利用能激发想象力室内设置,以供孩子们探索。这间面积160平方米的乐园,按照主要概念不同,划分为三个区域:1.冒险区:这里是经过强化的简单运动场所、还有流动而通透的较深空间 2.色彩区:这里色彩鲜亮明快,让人觉得优雅而微妙 3.明亮区:这里的布局宽大开放,随时欢迎孩子们来玩。 

探索和运动区是这间乐园的重点区域。这个开放式的,明亮而怡人的活动区,可以容纳多重运动方式:纯运动的方式、感知触觉的方式、还有安静的方式。一面几何图案的彩色墙壁极具特色,这堵墙围成了一个储存区角,并且自然而然地将活动区内不同方式的运动区分割开来。另外,这种分割让孩子和家长们可以瞥见里面教室的情景。在特色墙后面,是三间带着玻璃幕墙的教室。进门处的设计像是在欢迎孩子和家长们的到来。这里设置着透明的玻璃门,彩色和单色的金属百叶窗,还有弯弯曲曲的面板。就餐室和休息室是专门为家长和老师们设计的,他们可以在这里交流沟通孩子们的情况。 

译者:蝈蝈 

BabySteps is new playgroup in the heart of Central. Situated on Arbuthnot road, on the 25th floor of the Universal Trade Centre Tower. Centered around play, music and art therapy, the focus is on progressive learning while ensuring healthy psychological growth in every individual child. So, too, the design offers imaginative ways for children to grow and explore. Within the 160 sqm of commercial floor layout, Babysteps interior, therefore, features three main concepts: 1. Boldness: Enhanced simplicity, spatial depth with transparency and fluidity 2. Colour: Bringing the joy of colour in an elegant and subtle manner to the context 3. Brightness: open, spacious and inviting layout. 

The principal playzone marks this center of exploration and movement. It is an open, luminous and inviting play area with multiple zones of activities: active, tactile, and calm. A large feature wall with curved geometrical colorful cutouts and built-in storage anchor the space and provide a playful yet peaceful backdrop for staging transformative play. Further, the cutouts provide glimpses into the classrooms from the children’s level as well as at the adults’ level.Behind the feature wall, there are three classrooms that align with the glass curtain wall. The entry area is essential to the initial welcome of both young children and visitors. Through the transparent glass doors, the entry is made up of a series of curved planes assembled with vertical colour and monochromatic metallic louvers. The pantry and the lounge area are the two zones mutually designed for parents and teachers to interact and to enjoy each other’s company.


相关案例
电话:025-58057207/15380444207 地址:中国*南京*浦口区旭日上城3期20栋303室 Copyright© 2008-2018 幼儿园设计公司 All rights reserved